Folkebevægelsen advarer briter mod skræmmekampagne
Vi kender presset fra skræmmekampagner op til EU-afstemninger. Giv ikke efter, lyder rådet til briterne fra EU-kritikere i en række lande i et læserbrev i avisen The Telegraph.
Briterne skal ikke tro på EU-elitens uvederhæftige skræmmekampagner.
Det er budskabet i et læserbrev, som Folkebevægelsens MEP Rina Ronja Kari sammen med flere fremtrædende europæiske EU-modstandere har offentliggjort i den britiske avis The Telegraph den 17. juni.
Læs læserbrevet her (oversat af Folkebevægelsen mod EU)
______________________________________________________________________
Efter mange folkeafstemninger i vores egne lande kender vi udmærket de taktikker, som den britiske befolkning nu udsættes for.
Det er helt op til den britiske befolkning at afgøre, om Storbritanien skal forlade eller blive i EU. Men vi ved fra egen erfaring, at EU systemet og regeringsapparatet vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at indgyde frygt for konsekvenserne af at modsætte sig dem.
Katastrofehistorierne om tabte arbejdspladser og et pund, der vil styrtdykke, lyder på desperat vis bekendte fra EU-debatterne i vores lande.
Før folkeafstemningen i Norge om EU medlemsskab i 1994 fik det norske folk at vide, at industrien ville flygte fra landet og 100.000 jobs ville forsvinde, hvis de stemte Nej til EU. Virkeligheden viste sig at blive stik modsat. Siden 1994 har norsk økonomi vokset meget mere end økonomierne i EU’s medlemslande. Kontrollen med norsk fiskeri har eksempelvis været en stor succes.
Også i Danmark er skræmmekampagnen en velkendt del af pro-EU kampagnerne. Før den danske folkeafstemning om euroen, blev vi advaret om, at et Nej ville medføre færre jobs, mindre velfærd, dyrere lån og mange andre dårlige ting. Ved det sidste danske referendum i december 2015 fremkom der også mange udokumenterede trusler. Alligevel stemte danskerne nej. Og Danmark klarer sig meget bedre end de fleste EU-lande.
I mange andre europæiske lande har vi set den samme Elite lave skræmmekampagner. Det var tilfældet med Sverige før man blev medlem af EU, og ved den svenske euro-folkeafstemning. Det samme var tilfældet i Irland før landets mange folkeafstemninger. Selv Grønland blev udsat for det samme, da man stemte for at forlade EU. I ingen af tilfældene er de bebudede katastroferne blevet til noget.
Vi er sikre på at Storbritannien også skal klare sig, hvis briterne stemmer for en udmeldelse af EU, og vi er samtidig sikre på, at hvis Storbritannien beslutter sig for en Brexit, så vil det inspirere andre lande til at afholde folkeafstemninger om deres EU medlemskab. Men det vil blive en afstemning baseret på fakta, ikke på frygt.
Rina Ronja Kari MEP
Folkebevægelsen mod EU, Danmark
Patricia McKenna
Tidl. Green Party MEP, Irland
Kathrine Kleveland
Leder, Nej til EU, Norge
Pierre Lévy
Chefredaktør, Ruptures, Frankrig
Paul Ruppen
Chefredaktør, Europa-Magazin, Switzerland
>>Læs læserbrevet i The Telegraph (Scroll ned midt på siden)