Ny kampagne: Kræv svar af EU-parlamentarikere om frihandelsaftaler
EU er på nippet til at indgå frihandelsaftalen CETA med Canada, som vil bane vej for TTIP. Konsekvenserne er uoverskuelige, men nu kan du selv afkræve danske EU-parlamentarikere svar om deres holdninger til aftalerne. Læs hvordan her.
Der er gode nyheder, hvis du gerne vil involvere dig i kampen mod EU’s frihandelsaftaler. Stop TTIP-kampagnen har nemlig lanceret en ny hjemmeside, hvor du kan afkræve danske EU-parlamentarikere svar på deres holdning til CETA frihandelsaftalen med Canada.
Konsekvenserne af både CETA og TTIP er yderst alvorlige for miljø, arbejdsrettigheder og lønninger.
Stop TTIP-kampagnen har lavet en hjemmeside, hvor man kan finde EU-Parlamentarikere fra de 28 medlemslande og skrive direkte med spørgsmål om CETA:
Folkebevægelsen vil opfordre alle til at involvere sig i kampagnen. Vi har krav på at vide, hvad danske medlemmer af EU-Parlamentet mener
Hvad er CETA?
CETA er en frihandelsaftale med Canada, som indeholder mange af de samme elementer som TTIP. CETA er allerede færdigforhandlet, oversat og klar til godkendelse.
EU vil bruge CETA-frihandelsaftalen med Canada som en prøveklud for den større TTIP-aftale med USA. Konsekvenserne af både CETA og TTIP er yderst alvorlige for miljø, arbejdsrettigheder og lønninger. TTIP-frihandelsaftalen bliver ført bag lukkede døre, men
CETA truer demokrati, miljø og velfærd
CETA indeholder et kapitel om investorbeskyttelse, som kommer til at give udenlandske virksomheder ret til at anlægge sag, hvis et medlemsland begrænser deres fremtidige indtjening.
Det er en mekanisme, som vi har set i funktion allerede, og den har givet anledning til sagsanlæg mod lande, som har hævet mindstelønnen, forsøgt at beskatte udvinding af olie, beskytte forbrugerne og forsøgt at beskytte miljøet mod udvinding af skifergas.
>> LÆS OGSÅ: “Før TTIP kommer CETA ”“ det er nu, vi skal rykke!”
Listen fortsætter og den er meget lang. CETA giver med andre ord store multinationale selskaber en mulighed for at undergrave demokratiske beslutninger, herunder miljølove og arbejdstagerrettigheder.
Derfor er det vigtigt, at du skriver til din(e) EU-parlamentarikere, og stiller dem et enkelt spørgsmål: er de klar til at beskytte miljøet, arbejdstagerne, forbrugerne og demokratiet?