Kari: Regeringen sætter demokratiet ud af spil
Regeringen arbejder ikke længere for at skabe grundlag for en særaftale mellem Danmark og Europol, hvis danskerne ved en folkeafstemning vælger at afskaffe retsforbeholdet.
Det skriver justitsminister Mette Frederiksen i et svar til Folketinget. Budskabet blev desuden gentaget i Folketingets Europaudvalg fredag den 28. november.
Dermed forsøger regeringen at skræmme danskerne til en afskaffelse af forbeholdet, fordi regeringen har syltet arbejdet for et reelt alternativ til en afskaffelse, mener Rina Ronja Kari.
“Regeringen og justitsminister Mette Frederiksen har fuldstændig sat demokratiet ud af spil ved ikke at give danskerne et reelt alternativ til en afskaffelse af retsundtagelsen, siger hun og fortsætter:
“Det er både grotesk og bekymrende, at regeringen på den måde aktiv bruger sin magt og sit folkelige mandat på at modarbejde, at danskerne får et ærligt og reelt valg mellem at afskaffe og beholde retsundtagelsen”.
Rina Ronja Kari vil afkræve, at regeringen ikke misbruger sin magt til at fratage danskerne et reelt alternativ til en afskaffelse af retsundtagelsen.
“Derfor kræver jeg, at regeringen genoptager det forberedende arbejde og går i dialog med Kommissionen om en særaftale om Europol mellem Danmark og EU,” siger hun og fortsætter:
“Jeg er klar over, at regeringen ønsker, at EU i endnu højere grad end nu skal styre den danske retspolitik. Det er deres holdning. Men det er simpelthen ikke i orden, at man forsøger at stoppe mere EU ned i halsen på danskerne ved at modarbejde et reelt og sundt alternativ til den stigende EU-indflydelse.”
“Regeringens syltning af arbejdet for en særaftale om Europol kan blive et nyttigt argument for de EU-glade partier op i mod en afstemning. Regeringen kan dermed hævde, at Danmark ikke kan få en særaftale om Europol, hvis vi beholder retsforbeholdet, selvom de aktivt har frataget danskerne muligheden for et Europol-samarbejde. Det er ærlig talt utrolig arrogant,” siger Rina Ronja Kari.