Frem og tilbage
Hvordan går det lige med ligestilling og frigørelse i dagens samfund (og i EU naturligvis)? Det korte svar er vel ”frem og tilbage”. Det er min klare overbevisning, at der stadig er meget at kæmpe for, men også at der er blevet vundet mange sejre i tidens løb.
8. marts er naturligvis en oplagt dag til at lave et overblik over enkelte elementer i kampen ”“ men det er på ingen måde udtømmende (!).
Eksempel fra EU-verdenen:
Man kan stadig ikke tage barsel fra EU-parlamentet. Det betyder, at hvis man bliver valgt til EU-parlamentet, og får et barn, så må man enten afgive sin plads helt (uden at kunne få den tilbage igen) eller man må lade stolen stå tom. Det er oplagt et kæmpe problem, men det afspejler mentaliteten i EU meget godt.
Den økonomiske krise:
Den økonomiske krise ”“ og håndteringen her af ”“ rammer rigtig hårdt. I dag kan man læse flere artikler bl.a. i Ugebrevet A4 om, at mændene forkorter deres barsel. Det rammer både mænd, kvinder og børn.
Derudover rammer de heftige nedskæringer på de offentlige udgifter typisk kvinderne ekstra hårdt.
Og når EU dikterer lønnedgang i det offentlige (det gjorde de i Europluspagten), så er det med til at gøre løngabet mellem mænd og kvinder endnu større.
Toppen af magten ”“ og fri abort:
Nå, ja og så har man i EU valgt en EU-kommissionsformand (som unægtelig har temmelig meget magt!), som er glødende modstander af friabort, og som oveni købet, da han var statsminister i Portugal blokerede for en folkeafstemning om netop spørgsmålet om fri abort ”“ på trods af at forkæmperne havde samlet 120.000 underskrifter for kravet om blot en folkeafstemning!
Rar mand at have siddende i toppen af EU’s-magtpyramide.
Det betyder i øvrigt, at man godt kan gå hen over blive lidt nervøs for, hvordan EU-kommissionen vil tage imod et borgerinitiativ der er på trapperne. En gruppe ”“ i mine øjne ikke særligt sympatiske organisationer ”“ arbejder netop nu for at samlende underskrifter ind på kravet om et forbud mod fri abort. Når de har samlet nok, vil de så sende dem til EU-kommissionen, der skal overveje, om de vil gøre noget ved deres forslag.
Da Dan Jørgensen (S) lavede et lignende initiativ for at stoppe transport af grise fik han at vide fra EU-kommissionen, at det var da meget fint, men de havde ikke i sinde at gøre noget ved det.
Det lidt ubehagelige bliver så nu, at når nu abortmodstanderne afleverer deres underskrifter, så vil de jo faktisk have EU-kommissionsformanden på deres side ”“ og så kan man jo begynde at overveje, om deres forslag vil blive modtaget lidt bedre.
Det er sgu’ trist, hvis kampen for fri abort bliver slået tilbage i hele EU ”“ men også hvis vi skal tilbage til at kæmpe for fri abort i Danmark. Den kamp burde for længst være vundet.
Heldigvis går det også den rigtige vej på andre punkter. Så uanset hvad, skal dette indlæg sluttes af med dette:
Glædelig 8. Marts og rigtig glædelig kampdag ”“ det er ikke slut endnu!