Håndhævelsesdirektiv stopper ikke social dumping
EUFAGLIGT.DK: [uddrag] – I stedet for ikke at styrke håndhævelsen af et svagt direktiv om udstationering, så burde EU-parlamentarikerne i stedet kræve en revision af Udstationeringsdirektivet og en klar anerkendelse fra EU om, at det indre marked ikke er vigtigere end arbejderrettigheder, siger EFS’ generalsekretær, Bernadette Ségol.
Hendes udtalelse falder efter at EU-parlamentet har vedtaget det såkaldte håndhævelsesdirektiv, som angiveligt skal stramme op på kontrollen med udstationerede arbejderes vilkår.
EFS kritiserer EU-parlamentet for at undlade at stemme for alle de ændringsforslag til direktivet, som kunne have styrket kampen mod social dumping.
– I bedste fald er det mislykkedes for EU-parlamentet at styrke håndhævelsen af det, som må betegnes som svage minimumsrettigheder for dem, der arbejder midlertidigt i andre medlemslande, siger Bernadette Ségol.
– I værste fald underminerer det mulighederne for de lande, som forsøger at gennemføre direktivet til at gøre det i fremtiden, siger hun med henvisning til, at medlemslandenes tiltag mod misbrug af udstationerede arbejdere skal overvåges og godkendes af EU-kommissionen ud fra et princip om, at kontrollen skal være ”proportionel.”
(…)
Læs hele artiklen hos hos Fagbevægelsen mod Unionen – klik her!