Nye målinger: Fortsat udsigt til mindst et mandat
I slutningen af februar og starten af marts kom de tor første meningsmålinger om valget til EU-parlamentet foretaget af hhv. Gallup og A&B Analyse. De gav Folkebevægelsens tværpolitiske liste N hhv. 8,33 pct. og 8,3 pct.
Det tal ligger pænt over valgresultatet i 2009, hvor Folkebevægelsen fik 7,2 pct. af stemmerne, mod 3-6 pct. i meningsmålingerne forud for valget.7,2 pct. var tilstrækkeligt til at sikre Folkebevægelsens mandat på baggrund af, hvordan alle stemmerne fordelte sig samlet set. Skal man være helt sikker på et af de i alt 13 danske mandater uanset, hvordan andre stemmer falder, skal man op på 1/13 del ”“ det vil sige 7,7 pct.
Snit på over 8 pct.
Lørdag offentliggjorde Berlingske en ny Gallup-undersøgelse, her fik Folkebevægelsen 5 pct. ud af de i alt 57 pct. stemmer, som fordelte sig på de opstillingsberettigede partier og lister. Det betyder med andre ord et valgresultat på 8,77 pct.
Søndag offentliggjorde Danmarks Radio (DR) en måling foretaget af Epinion, hvor Folkebevægelsen fik 7 pct. af de 98 pct. der var fordelt på de opstillingsberettigede partier og lister. Tallet er afrundet og er i realiteten højere og omkring niveauet i valgresultatet fra 2009.
Gennemsnitligt ligger liste N med andre ord på lidt over 8 pct.
Kommer ikke sovende til fremgang
– Det kan virke positivt. Men vi ved ikke, hvordan valgkampen udvikler sig, siger MEP Rina Ronja Kari og opfordrer alle EU-modstandere til en indsats for at styrke liste N mest muligt.
– Det ser bedre ud end i 2009. Men ligesom dengang, så kommer vi ikke sovende til fremgang og valgsejr.