Patentdomstol truer erhvervsliv og beskæftigelse
Regeringen opgav officielt torsdag eftermiddag bestræbelserne på, at tale Dansk Folkeparti og Enhedslisten fra kravet om folkeafstemning om dansk tilslutning til aftalen om EU’s patentdomstol. Regeringens jurister fastslog i starten af året, at aftalen betød suverænitetsafgivelse i et omfang, der krævede folkeafstemningm hvis ikke fem sjettedele af Folketinget stemmer ja. Og de to partiers folketingsmedlemmer udgør mere end en sjettedel af Folketinget.
”Det her handler grundlæggende om at sikre vores arbejdspladser i Danmark. Patentdomstolen vil gøre det nemmere og billigere at beskytte de idéer danske virksomheder får, og som bliver til arbejdspladser her i landet. Det er også derfor, at både fagbevægelsen og erhvervslivet klart støtter en fælles patentdomstol”, sagde handels- og europaminister Nick Hækkerup i den sammenhæng.
Folkebevægelsen mod EU ser situationen helt anderledes.
– Det er muligt, at topfolk i organisationer er enige med regeringen. Og det er klart, at tanken om at opnå patentrettigheder i alle EU-landene kan virke positiv for en virksomhed. Men der er en alvorlig bagside af medaljen, udtaler Rina Ronja Kari, som er spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU ved valget til EU-parlamentet, som finder sted samme sag som folkeafstemningen: 25. maj næste år.
– Dansk tilslutning til domstolen vil efter alt at dømme betyde en eksplosion i antallet af sagsanlæg og omkostningstunge retssager mod især mellemstore og mindre danske virksomheder for påståede krænkelser af patenter i alle de andre EU-lande? Hvad vil det betyde for virksomhederne? Hvor mange arbejdspladser vil gå tabt i det ræs?
Folkebevægelsen mod EU ser derfor frem til en folkeafstemning om Danmarks tilslutning til EU’s patentdomstol og et klart folkeligt nej!
Ønskes yderligere kommentarer eller oplysninger, så kontakt:
Rina Ronja Kari, spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 26 70 18 16
Lave K. Broch, spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 28 92 21 27