Lærerkonflikten: Hvor kommer KL og regeringens krav fra?
Regeringen og KL kunne have valgt en anden vej end at overopfylde EUs krav og
opfordringer, siger lærer Ane Søegaard
Af Ib Roslund
I flere uger har Danmark været ramt af konflikten mellem lærerne, som Kommunernes Landsforening (KL) har lockoutet. Lærerne er bekymret for, at KLs krav vil forringe uddannelsessektoren. Ved redaktionens afslutning havde regeringen endnu ikke foretaget et indgreb i konflikten. I medierne har det lydt, at KL og regeringen har fælles planer for konfliktens udvikling. Men er KL og regeringens planer og krav kun deres egne – eller er de påvirket af EU?
– Uddannelsessektoren er formelt undtaget EUs konkurrence krav. Men når man udsulter den offentlige uddannelsessektor, så fremmer det private skoler og uddannelsessteder, lyder lærer Ane Søegaards vurdering. Hun er formand for Frederiksberg Lærerforening, men gør klart, at hendes kommentarer her er hendes private mening.
– Det er regeringen og KLs ansvar, hvad de vælger at gøre. Det er dem, der er vores modstandere. Men man kan naturligvis spørge, hvor regeringens krav kommer fra? De kunne have valgt en anden vej end at overopfylde EUs krav og opfordringer. De kunne have valgt at kritisere udviklingen i EU med markedsgørelse af uddannelserne, siger Ane Søgaard.