EU-regler forsvarede Burger King’s kræftbøffer
Burger King’s “flammegrillede burgere af 100 procent oksekød” kan være så kræftfremkaldende, at mange tusinde burgerspisende danskere har været udsat for sundhedsfare. Det konkluderede Fødevarestyrelsen efter gentagne gange i 2009 og 2010 at have fundet et alt for højt indhold af nogle giftige kemiske forbindelser i Burger Kings bøffer.
Men fastfoodkæden var uenig og fik forhindret offentliggørelse af konklusionen. Burger King henviste til, at EU-regler i dag ikke sætter grænser for, hvor høje værdier af de farlige stoffer, der måtte være i grillet kød, sådan om de danske fødevaremyndigheder gør.
Fødevarestyrelsen fik dog tidligere på måneden indført de nye EU-regler, som gør, at stegt og grillet kød med høje mængder kræftfremkaldende stoffer vil være ulovlige fra 1. september 2012, hvilket anses som en sejr for den danske fødevaremyndighed.
Læs mere om historien hos…
Politiken.dk – klik her!
Avisen.dk – klik her!