Det er endnu uvist, hvem der blev Storbritanniens premierminister i den kommende periode efter landets parlamentsvalg torsdag.
Det konservative parti havde fået 36,1 pct. af stemmerne og 306 pladser af de 650 pladser i det britiske parlament. De har således flest pladser, men der skal 326 pladser til at danne regering, så partiformanden David Cameron forsøger at danne en regering gennem forhandlinger med det EU-positive parti Liberal Demokraterne.
De konservative er selv blevet markant mere EU-kritiske i de senere år. Cameron truede f.eks. med, at sende Lissabon-traktaten, hvis han nåede at blive premiereminister, inden den blev endeligt ratificeret. Og de konservative har forladt den EU-positive kristen-konservative gruppe i EU-parlamentet til fordel for dannelsen af en borgerlig EU-kritisk gruppe.
Labour gik tilbage både med hensyn til stemmer og pladser i det britiske parlament. Men talspersonen for Labours EU-kritikere i parlamentet, Ian Davidson, fik en pæn fremgang, hvor han fik 62,5 pct. af stemmerne i sin valgkreds Glasgow sydvest. Han har bl.a. kæmpet for folkeafstemning om Lissabon-traktaten, som han er modstander af. En anden af Labours mere kendte traktat-kritikere, tidligere medlem af EU-Konventet Gisela Stuart, blev også genvalgt trods svag tilbagegang i sin valgkreds Birmingham Edgbaston.
Det EU-kritiske Grønne parti fik nationalt parlamentarisk gennembrud med valget af partiformanden Caroline Lucas, som har siddet i EU-parlamentet i 1999-2009. Hun fik 31,3 pct. af stemmerne i sin valgkreds Brighton Pavilion. De grønne er meget kritiske overfor bl.a. Lissabon-traktaten og modstandere af euroen. Det grønne parti er bl.a. medlem af det internationale EU-kritiske netværk TEAM, som holder årsmøde i Stockholm i denne weekend. Læs mere om de grønne i Storbritannien – klik her!