Forbrugerrådet kritiserer udvalg for at gøre doughnuts sunde
Doughnuts bliver sunde. Det kan blive konsekvensen, hvis EU-parlamentet ikke nedstemmer et forslag fra udvalget for Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed (ENVI). Udvalget vil fremover gøre det muligt at anprise en doughnuts “sundhedsfremmende egenskaber”, hvis den har fået et minimalt tilskud af eksempelvis vitaminer.
Ernæringsprofiler stiller krav om en øvre grænse for forekomsten af blandt andet sukker og mættet fedt i sunde fødevarer. Hidtil har en fødevare ikke kunne anprises for sine “sundhedsfremmende egenskaber”, hvis den ikke har levet op til ernæringsprofilerne. De har derfor været hjørnestenen i arbejdet med at anprise ting som “sundhedsfremmende”. Det er disse profiler, man nu har fjernet fra forslaget til den nye forordning.
Sundhedsanprisninger er en del af EU-harmoniseringen, og der stemmes om den inden sommer 2010.
Læs mere her