Rina Ronja støtter proteststorm imod EU’s copyright-lov
Flere end fem millioner mennesker har underskrevet en protest imod artikel 11 og 13 i EU’s nye copyrightdirektiv. Det glæder Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU, der som eneste danske medlem af EU-parlamentet, også har skrevet under.
”Artikel 11 og 13 kommer til at svække internettet som vi kender det. Stem imod! Det vil påvirke os alle. Internettet og ytringsfriheden er på spil.”
Sådan skriver en oprevet dansker i en mail til Rina Ronja Kari torsdag d. 21. marts.
Henvendelsen er blot én af mange, der er sendt til Folkebevægelsen mod EU. De er alle en del af en omfattende protestkampagne imod EU’s nye og stærkt kontroversielle copyright-direktiv, der skal til afstemning i Strasbourg i næste uge. Og det store engagement omkring sagen vækker glæde hos listens spidskandidat.
– Der er brug for at befolkningen viser deres utilfredshed med artikel 11 og 13. Direktivet vil nemlig medføre en begrænsning af den frie debat på internettet, som er så vigtigt for vores demokrati, siger Rina Ronja Kari, som selv har skrevet under på en protest-indsamling imod det copyright-direktivet fra EU.
Kari: Vi skal lytte til krikken
Proteststormen kommer samtidig med, at det populære, brugerdrevne opslagsværk Wikipedia i denne uge valgte at lukke i 24 timer med en opfordring til deres brugere om at skrive direkte til de ansvarlige politikere i EU-Parlamentet for at vise deres modstand det nye direktiv.
Samtidig har flere end fem millioner borgere i Europa har skrevet under på et krav om at droppe artikel 11 og 13, der forpligter internetudbydere til at lave filtre til at begrænse deling af ophavsretsbeskyttet materiale på internettet, i det kommende EU-direktiv
Folkebevægelsen mod EU stemmer imod copyright-direktivet og blandt underskriverne på protestskrivelsen finder man da også, som eneste danske medlem af EU-Parlamentet, Rina Ronja Kari.
– Vi skal lytte rigtig grundigt til de her kritikere. Det er virkelig bekymrende udvikling vi er vidne til, når store virksomheder sættes til at udøve censur på internettet. Desværre affejede alt for mange af EU-parlamentarikere totalt kritikken. Problemet er, at hvis EU-eliten får ret, så kan vi ikke umiddelbart lave det om igen. Derfor stemmer jeg klart nej til artikel 11 og 13, lyder budskabet fra Rina Ronja Kari.
Læs og støt: ”We will only vote for politicians who vote against Article 13”.